Vyrobte si vlastný elekro produkt, či program

Ako vieme, dnešná doba, čo sa týka techniky, postupuje neuveriteľným tempom vpred a niektoré jej výdobytky ani nestihneme odskúšať, o niektorých dokonca ešte ani netušíme, pričom sú už niekedy aj rok či dva v predajniach.
Prečo však len stáť a čakať, kým niekto niečo vyrobí a následne dá na trh?
V predajniach a hlavne tých internetových máme možnosť zakúpiť si produkt, pomocou ktorého si určitý technický výdobytok môžeme skonštruovať, vyrobiť a spustiť do prevádzky i my, aj pokiaľ sme relatívne technickí amatéri.

elektro

Produkt, ktorý mám na mysli má podobu open-source platformy. Ide teda o takú „stavebnicu“, kedy sa pohráme s čipmi a programovaním aj bez toho, aby sme boli vyškolení technici či elektronickí géniovia. Z takejto „stavebnice“ tak môžeme prototypovať určité elektronické zariadenia, alebo ovládacie a regulačné zariadenia. Nehovoriac o tom, že máme možnosť zostrojiť si vlastné kvalitné monitorovacie zariadenie so senzormi, alebo dokonca takého menšieho funkčného robota! Tieto modely elektronickej „stavebnice“ majú zjednodušenú formu, bez nutnosti spájkovania a už disponujú svojim programovacím jazykom.

adafrutit

Takže tie najťažšie časti sú vyriešené, my sa už len pohráme a zostrojíme si vlastný technologický produkt. Ako vravím, „stavebnica“ je upravená iba takej miery, aby nerobila problém bežnému človeku, ktorého aspoň trochu zaujíma technika a elektronika. No v žiadnom prípade sa nejedná o hračku pre deti! Je to hračka pre dospelých, ktorých zaujíma programovanie, technika, elektronika,…
Arduino ako budúcnosť sveta techniky?Zrejme áno. Táto hračka pre dospelých umožňuje skoro každému zostrojiť si nejaký ten elektonický produkt či program. Ak to zvládne bežný človek, túto pomoc by mohli využiť i mnohí výrobcovia a teda programovanie či výroba elektro produktov by nemali byť také zložité veci, ako sme boli zvyknutí dodnes.